La Mesa per l'Educació en Llibertat, satisfeta per l'ampliació de la gratuïtat de les aules de 2 anys

El portaveu de l'entitat espera poder comptar amb tots els sectors per a posar en marxa aquesta mesura al més prompte possible.

La Mesa per l'Educació en Llibertat, satisfeta per l'ampliació de la gratuïtat de les aules de 2 anys | Europa Press
La Mesa per l'Educació en Llibertat, satisfeta per l'ampliació de la gratuïtat de les aules de 2 anys | Europa Press

La Mesa per l'Educació en Llibertat ha expressat la seua satisfacció per les declaracions del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en què assegurava que l'objectiu del seu departament a llarg termini és establir la gratuïtat de les aules de 2 anys en la xarxa concertada i privada. Consideren que aquesta decisió  "acabarà amb la discriminació" de les famílies que optaven per una xarxa de centres diferent de la pública, segons el portaveu de la Mesa, Vicente Morro. Segons ha dit, espera comptar amb tots els sectors per a posar en marxa aquesta mesura al més prompte possible. 

Per al portaveu de la Mesa, la Conselleria d'Educació "està reconeixent el seu error". La llibertat d'elecció de les famílies del model educatiu "no ha d'estar condicionat" per la capacitat econòmica, i ha reconegut que "ha quedat en evidència que la gratuïtat selectiva aplicada en els últims anys no tenia futur".

La Mesa per l'Educació en Llibertat reunida aquest dimecres ha analitzat diferents assumptes d'actualitat com la reforma de la llei educativa que s'està realitzant en l'àmbit estatal, en la qual exigeix que no es produïsca "una reculada" a normatives anteriors, que van implantar "un model que no va servir per a donar més qualitat".

També et pot interessar