La mesa del Congrés demana investigar el cas Castor

La junta de portaveus i el ple de la cambra decidiran si es crea una comissió d'investigació sobre el magatzem de gas.

El govern espanyol va aprovar l'any passat el segellament d'aquest magatzem de gas, situat davant de les costes de Vinaròs.
El govern espanyol va aprovar l'any passat el segellament d'aquest magatzem de gas, situat davant de les costes de Vinaròs.

La mesa del Congrés ha donat aquest dimarts el primer pas per a la creació d'una comissió d'investigació sobre "les possibles responsabilitats polítiques" que podrien derivar-se del procés de construcció del magatzem de gas Castor a la Comunitat Valenciana. La decisió de la mesa, adoptada a instàncies dels grups Plural i Mixt, haurà de ser ratificada per la junta de portaveus i pel ple de la cambra.

No és la primera vegada que el Congrés haurà de decidir si crea una comissió d'investigació sobre aquest polèmic cas. Ja ho va fer en 2018 a proposta d'Unides Podem, segons el qual del procediment de licitació, adjudicació i finançament es va beneficiar l'empresa ACS, que presideix Florentino Pérez.

El que buscarà la comissió, si es forma, serà identificar "possibles responsabilitats polítiques derivades de les irregularitats del procés d'adjudicació, finançament, construcció i indemnització del magatzem de gas Castor".

A l'octubre de l'any passat, el govern espanyol va encarregar a Enagas l'inici del procés per al segellament definitiu d'aquest magatzem subterrani de gas, situat davant de les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat.

També et pot interessar

stats