Mercuri d’estiu, en plena primavera

El termòmetre escalarà fins als 30 graus dissabte, fins i tot en alguns punts se superaran, dissabte i diumenge. Dilluns es moderarà la calor

La gent, obligada a canviar la roba d'armari a causa de la calor en el mes de gener
El mercuri repuntarà i obligarà, en alguns moments del dia a buscar l'ombra / Biel Aliño (Efe)

La Comunitat Valenciana està a les portes d’un cap de setmana marcat al calendari com de primavera, però amb un ambient pràcticament estiuenc. S’espera un repunt important de les temperatures, que farà que en alguns punts del nostre territori, com ara les comarques del golf de València i les del sud, assolisquen els 30 graus dissabte. La mateixa tònica es repetirà diumenge, quan s’espera també una jornada amb temperatures més pròpies del final de la primavera.

El repunt del mercuri ja es percebrà este divendres, quan en les hores centrals del dia s’assoliran temperatures d’entre 20 i 25 graus, encara que en alguns punts, com les comarques centrals i el golf de València es podrien superar estos paràmetres, que seran sols l’aperitiu del cap de setmana càlid que ens espera.

Dissabte es presenta com una jornada en què caldrà buscar l’ombra i potser serà el moment en què alguns es decidisquen a pegar-se el primer bany de la temporada. Es preveuen màximes de fins a 30 graus, al centre i el sud del nostre territori i en el golf de València.

Tot i que, sobretot en la segona meitat del dia, creixeran els núvols en les comarques de l’interior nord, en la costa les brises, que bufaran amb ratxes moderades, donaran un respir a partir del migdia.

L’endemà, diumenge, el panorama meteorològic canviarà poc. Tret dels núvols que deixaran ruixats i alguna tronada en les comarques de l’interior nord, les màximes continuaran sent molt altes per a l’època en què estem. De fet, en les comarques centrals i en les del sud fàcilment es poden superar els 30 graus en alguns punts.

El punt d’inflexió a este oratge més propi del final de la primavera arribarà dilluns, quan les previsions apunten que l’arribada de l’aire fred farà baixar les temperatures, especialment a l’interior. Sembla que a la franja litoral el termòmetre es quedarà prop dels 30 graus. 

També et pot interessar

stats