Dia de retrobades, compres i hores extra als mercats

Els botiguers atenen sense parar. "Des d’ahir, tot el dia treballant fins a la nit i hui, tot el dia treballant”

Una clienta compra el sopar de Nadal a la carnisseria / À Punt NTC

Dia de retrobades i d'hores extra als mercats: milers de persones han apurat fins a última hora per fer les compres de Nadal. Tant, que els mercats han allargat horari de vesprada per a poder donar l'abast a les comandes que des de demà estaran a taula.

Cristina Vicent, botiguera del mercat del Cabanyal de València, ha sigut testimoni de la febra de Nadal. “Hui divendres, sense parar. Des d’ahir, tot el dia treballant fins a la nit i hui, tot el dia treballant”. Diu que els botiguers no han tingut temps ni de dinar.

Enguany la nit de Nadal cau dissabte i mercats com el del Cabanyal han decidit obrir divendres de vesprada per servir moltes comandes. Els clients amb falta de previsió han acudit hui a preparar la taula del sopar de Nadal. “He vingut a per coses d’última hora perquè he vingut aquest matí a les 9, i a la 1 ja estava tot ple”, explica una clienta.

A Almassora el mercat obri tradicionalment aquesta vesprada per a servir, sobretot, els ingredients de l'arròs amb pilota. “Amb el pa, l’herba-sana, els ous, els pinyons…”, enumera Sara Gimeno, carnissera d’Almassora. Ingredients que no poden faltar. Encara que en cada casa el menjar tradicional és diferent, hi ha qui la nit de Nadal menjarà corder, botifarretes, llonganissetes... sense oblidar el picoteig. El que enguany costarà més de trobar a taula serà la gamba de Dénia, producte només per a butxaques plenes: a vora 160 euros el quilo.

També et pot interessar

stats