El mercat de vell de València torna demà en una nova ubicació

Estarà en un nou parc entre l'avinguda dels Tarongers i la de la Serradora, i obrirà amb les mesures sanitàries necessàries.

Imatge d'arxiu de la visita de Joan Ribó i Carlos Galiana al nou emplaçament del mercat de vell
Imatge d'arxiu de la visita de Joan Ribó i Carlos Galiana al nou emplaçament del mercat de vell / Ajuntament de València.

El mercat de vell de València torna diumenge, al nou parc de les avingudes de Tarongers i de la Serradora, un espai creat específicament per a acollir aquest mercat extraordinari.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que la nova ubicació del mercat de vell disposa d'una variada oferta de transport públic per a arribar-hi, així com facilitat d'aparcament a l'entorn. Aquest mercat torna al 50% de la capacitat per a poder mantindre la distància de seguretat i totes les mesures necessàries per a fer una compra amb totes les garanties estipulades per les autoritats sanitàries. I l'Ajuntament ha repartit als comerciants kits en forma de bossa de roba que inclouen gel desinfectant hidroalcòholic, màscares, cintes adhesives per a marcar la distància de seguretat, cartelleria i fullets per a informar els clients.

Per a garantir la seguretat, els comerciants que disposen d'una parada en aquest mercat tradicional s'alternaran, de manera que un diumenge acudirà la primera meitat, i el diumenge següent hi acudirà l'altra. L'horari serà, tal com marca l'ordenança municipal, de 9:00 a 14:00 hores. El nou espai posa fi al problema que patia el mercat de vell quan coincidia amb un partit del València CF, que obligava a reduir l'espai del mercat i a acurtar l'horari.

La nova ubicació és una nova zona enjardinada de més de 12.000 metres quadrats, l'adequació dels quals ha suposat una inversió al voltant d'1,5 milions d'euros. El nou espai enjardinat es localitza en un espai de propietat municipal situat a la confluència del carrer de Lluís Peixó amb l'avinguda dels Tarongers.

Nova ubicació del mercat de vell de València / Institut Cartogràfic Valencià.

També et pot interessar