El menut que va fugir del crim masclista de Tenerife torna a Alemanya a casa dels avis

El pare del xiquet està investigat pel presumpte assassinat de la dona i un fill en una cova de l'illa.

El menut que va fugir del crim masclista de Tenerife torna a Alemanya a casa dels avis
El menut que va fugir del crim masclista de Tenerife torna a Alemanya a casa dels avis

El xiquet alemany de sis anys que va fugir de l'atac en què, presumptament, son pare va assassinar la mare i el germà de 10 anys en una cova de la localitat d'Adeje, a Tenerife, ha tornat a Alemanya, el seu país de residència.

El menut va dormir la nit de dimecres a dijous amb els avis materns i es troba bé "físicament i anímicament", segons fonts judicials citades per Efe. Les mateixes fonts han explicat que durant el viatge s'han pres mesures preventives per a evitar un possible assetjament per part de la premsa.

El xiquet ha viatjat en avió acompanyat d'un sacerdot alemany autoritzat per la família i d'un representant del consolat a les Canàries. Una institució alemanya n'ha assumit la tutela que des del moment de la troballa del menut exercia el govern de les Canàries, que l'havia allotjat en un centre de menors del cabildo insular de Tenerife.

Dilluns passat, abans d’anar-se’n, el jutjat de violència sobre la dona d'Arona, a Tenerife, va gravar el testimoni del xiquet, que ha sigut la declaració clau per a detindre el progenitor i presumpte homicida.

El passat dia 23 d'abril el menut va ser localitzat en una zona muntanyosa d'Adeje. Va explicar que havia aconseguit fugir d'una cova on son pare havia agredit la resta de la família.

Una veïna que va fer de traductora ha explicat que el menut li va contar que son pare havia preparat un pícnic i que els va portar a la cavitat amb l'excusa que havia amagat uns regals de Pasqua. Davant d’aquesta seqüència, el delegat del govern espanyol a les Canàries, Juan Salvador León, va afirmar que els investigadors consideren molt probable que es tracte d'un crim premeditat.

També et pot interessar

stats