Menús especials de Nadal per als pacients dels hospitals valencians

Els hospitals de la xarxa pública ofereixen plats com corder rostit, marisc, dolços nadalencs i la tradicional sopa de Nadal.

L'objectiu dels menús especial de Nadal és fer més agradable l'estada dels pacients
L'objectiu dels menús especial de Nadal és fer més agradable l'estada dels pacients / Europa Press

Els hospitals de la xarxa pública valenciana serveixen en els dies més significatius de les festes, com la nit de Nadal, el dia de Nadal, la nit de Cap d'Any, el dia de Cap d'Any i el dia de Reis, menús especials elaborats amb plats típics valencians. L'objectiu és fer més agradable l'estada dels pacients, sobre la base de les recomanacions dels nutricionistes i segons les seues necessitats mèdiques.

Entre els hospitals de la ciutat de València, el General ofereix aquesta nit corder rostit amb creïlles al forn, ensalada de llagostí, iogurt de torró amb caramel i torró variat. En el dinar del 25 no podia faltar la tradicional sopa de Nadal i el guisat amb polit, plats acompanyats d’una ensalada especial, pinya natural i torró.

A l'Hospital Doctor Peset, el menú d'aquesta nit es compon d’una ensalada de Nadal, crema de carabassa, suquet de peix, tiramisú i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal hi haurà ensalada quatre estacions, sopa amb pilota, braó de porc i braç dolç de Nadal.

En la nit de Nadal, l'hospital Clínic de València ofereix una ensalada tropical de primer, sopa coberta amb pilota i bacallà al forn amb verduretes, i per a acabar, pastís de Sant Marc i torró. El menjar de Nadal porta ensalada valenciana, crema de carabassa amb curri i arròs al forn amb pilota, llonganissa i pimentó; i de postres, flam d'ou amb un assortiment de dolços nadalencs.

Paral·lelament, en La Fe, el sopar del 24 de desembre es compon d’una ensalada italiana, crema de carabassa i salmó amb taronja; i de postres, cremós de gemma i assortiment de dolços de Nadal. El menú infantil consta d'ensalada italiana, crema de creïlla i formatge, i cues de salmó amb taronja; i de postres, copa de xocolate i nata. I el del dia de Nadal, sopa amb verdures, medallons de rellom a la caçadora i pinya natural.

La nit de Nadal, a l’hospital Arnau de Vilanova i al de Llíria hi haurà un menú format per ensalada de Nadal, crema de bolets, vedella a la jardinera, tiramisú i dolços nadalencs. Per al dia de Nadal, ensalada quatre estacions, sopa i caldo de Nadal i flam de formatge.

També et pot interessar

stats