Sense menors per sota dels quatre anys en 24 municipis valencians

Un estudi que ha elaborat Stratego conclou que el despoblament és, quasi sempre, un sinònim d’envelliment.

Sense menors per sota dels quatre anys en 24 municipis valencians
Sense menors per sota dels quatre anys en 24 municipis valencians

El 19,85% de la població de la Comunitat Valenciana té menys de 20 anys i el 19,07% en té més de 65, percentatges similars als d’Espanya. No obstant això, en 24 localitats no hi ha xiquetes o xiquets censats entre els 0 i els 4 anys. Fins i tot, hi ha un municipi, Tollos, al Comtat, en què aquest buit generacional s’amplia, ja que no hi ha censada cap persona de menys de 20 anys.

Així es dedueix de l’informe La població a Espanya: evolució en el segle XXI, situació actual i perspectives de futur, que ha elaborat la consultora Stratego, que analitza l’evolució de la població en cadascun dels municipis espanyols entre els anys 2000 i 2018, i les edats dels habitants a partir de les dades oficials de l’INE.

Aquest estudi indica que, en el cas de la Comunitat Valenciana, la població ha augmentat un 20,46% entre els anys 2000 i 2018, cinc punts per damunt de la mitjana estatal, amb quasi 843.000 habitants més que a principi de segle. A pesar d’aquestes dades globals, 201 municipis valencians (el 37% del total) han vist descendir el nombre de persones del padró municipal.

També et pot interessar

stats