Els menjadors escolars valencians, de la cuina de càtering al producte fresc i de temporada

A la Comunitat Valenciana, al voltant de 150.000 alumnes mengen cada dia al centre escolar

Un grup d'alumnes, al menjador d'una escola pública valenciana / À Punt NTC

La qualitat dels menús dels menjadors dels centres educatius és tema de debat entre les famílies dels vora 150.000 xiquets i xiquetes que es queden a menjar en les escoles públiques valencianes.

Segons Rubén Pacheco, president de la Confederació d'Ampes de la Comunitat Valenciana, “des dels anys 2000 cap al 2015 s'estava imposant l'anul·lació de les cuines de centre per menjar de càtering", una decisió que ha assegurat que “respon a interessos econòmics”. Per a Pacheco, recuperar la cuina a cada centre educatiu és un procés que requereix una forta inversió, el que farà la reversió més lenta. 

Enfront d'un escenari dispar, on hi ha escoles amb cuina pròpia i d'altres que funcionen amb servei de càtering, À Punt Notícies ha conegut el cas de Víctor Miralles, cuiner al CEIP el Grau de la ciutat de València, on han substituït l'aliment precuinat per producte fresc i de temporada. A més, Miralles s’ha creat un canal de YouTube per a compartir amb les famílies el procés de les seues receptes, on participa l’alumnat que es queda al seu menjador.

També et pot interessar

stats