El meló d’Alger triplica el preu

Les pluges i la disminució de melonars han disparat el preu final en molts establiments

El meló d'Alger s'ha convertit en un producte molt car aquesta temporada / À Punt NTC

El meló d’Alger s'afig als productes de la cistella de la compra que s’han encarit. En només un any el preu en origen s’ha triplicat i s'ha convertit quasi en un producte de luxe per a algunes persones. 

Les pluges dels últims mesos són bona part de la causa. A més, el preu s’ha disparat respecte de l’any passat perquè enguany s'han plantat menys melonars que el 2021, però ha pujat la demanda des d'altres països europeus. En molts establiments el meló d'Alger es ven a més de dos euros el quilo, però no és el preu que rep l’agricultor. “Guanyar 80 cèntims ja està bé”, ha reconegut l'agricultor Vicent Navarrete als micròfons d’À Punt. 

A les fruiteries també són conscients de l’augment del preu i han optat per guanyar menys marge perquè la gent continue comprant-ne. És el cas de la fruiteria de Mariló Monteagud, a Picassent, que ha decidit mantindre les xifres baixes pensant en els clients. Tot i el preu disparat, el meló d’Alger és un producte molt cotitzat, i molts consumidors tenen clar que faran un esforç per comprar-ne igualment.

També et pot interessar

stats