Quasi la meitat dels valencians han comprat en línia en els últims mesos

Les vacances i la roba són els articles més adquirits a través de la xarxa, segons una enquesta de l’INE.

Les vacances i la roba són els articles més adquirits a través de la xarxa, segons una enquesta de l’INE
Les vacances i la roba són els articles més adquirits a través de la xarxa, segons una enquesta de l’INE / Arxiu

Quasi la meitat dels valencians, el 47,9%, ha comprat per internet en els últims tres mesos, segons una enquesta que ha elaborat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per a realitzar l'estudi “Equipament i ús de tecnologies d'informació i comunicació en les llars”. En canvi, és molt més alt, un 89,7%, el percentatge de valencians que ha utilitzat internet en aquests mesos. 

 

D’acord amb aquestes dades, les compres en línia dels valencians dels últims tres mesos estan per sota de la mitjana nacional de compres ena la xarxa dels últims 12 mesos, ja que més de la meitat de la població de 16 a 74 anys, el 58%, va comprar per internet en l’últim any, segons aquesta mateixa enquesta. En total, 20,2 milions de persones van adquirir algun article online, d’acord amb les dades que ofereix aquest estudi. 

 

Les xifres nacionals suposen un augment d’adquisicions en línia respecte a l’any anterior, quan els compradors a través de la xarxa suposaven un 53,3% de la població enquestada. Els allotjaments per a vacances (56,1%), la roba i el material esportiu (55,7%) i entrades d’espectacles (49,2%) són els articles que més es compren a través de la xarxa. 

 

El procés de compra ha resultat satisfactori en la majoria dels casos, atés que sols el 8,9% dels usuaris assegura haver tingut algun problema. En els casos en què han sorgit dificultats, el retard en el lliurament de l’article és el principal entrebanc que han trobat un 5,2% dels compradors, seguit dels productes o serveis lliurats amb defectes o productes diferents dels encarregats (3,4%).

També et pot interessar

stats