Més de la meitat dels usuaris no prenen mesures per a protegir la seua intimitat en internet

En el Dia de la Internet Segura, S2 Group alerta dels perills de no ser conscients de la informació que cedim en la xarxa.

Més de la meitat dels usuaris no prenen mesures per a protegir la seua intimitat en internet
Més de la meitat dels usuaris no prenen mesures per a protegir la seua intimitat en internet

Una aplicació aparentment tan senzilla com ara la de la llanterna del mòbil pot amagar condicions desconegudes per als usuaris i les usuàries, com ara l’accés a la nostra càmera de fotos. Més de la meitat naveguen per internet sense prendre mesures per a protegir la seua intimitat en la xarxa. De la mateixa manera, el 33,8% de les persones amb telèfons intel·ligents i tauletes desconeix les condicions que accepta en descarregar-se una aplicació.

Són dades revelades per l’empresa valenciana especialitzada en ciberseguretat S2 Grupo, que alerta en el Dia de la Internet Segura que es prenguen mesures per a tindre una navegació per la xarxa amb garanties. “Hem d’anar amb compte amb el tipus de permisos que donem a eixes apps tan xules que ens descarreguem però que, per darrere, fan coses que han de fer i, de vegades, que no han de fer”, ha assegurat en la secció de xarxes i web de Les notícies del matí José Rosell, soci director d’aquesta empresa.

Entre les recomanacions per a navegar de manera conscient i fiable per internet hi ha algunes recomanacions: revisar de tant en tant els permisos que donem en xarxes socials, eliminar les aplicacions que demanen accés a determinada informació que considerem privada, revisar en “Ajusts” del mòbil els permisos que hem donat a una app quan la instal·lem, o tindre un antivirus. També, tindre les aplicacions actualitzades.

“El fabricant trau al mercat actualitzacions per dos motius: un, perquè vol incloure funcionalitats noves; dos, perquè té problemes de seguretat, i malauradament aquest segon cas és massa habitual”, ha assenyalat José Rosell, que ha recomanat encaridament mantindre les apps actualitzades cada vegada que hi haja alguna novetat. “Si no ho fem, estem posant en perill la nostra intimitat”, ha alertat.

Un dia per a conscienciar sobre l’ús positiu de les noves tecnologies

El Dia de la Internet Segura és una iniciativa desenvolupada per la xarxa Insafe amb el suport de la Comissió Europea. L’objectiu és promoure un ús segur i positiu de les noves tecnologies, especialment entre la joventut. Una idea originada fa al voltant de quinze anys i que actualment se celebra a més de cent països. Enguany el lema és “Una internet millor comença amb tu: convivint amb respecte per una internet segura”.

També et pot interessar

stats