La meitat de la població valenciana ja té la pauta completa

La Comunitat Valenciana encara està 2,5 punts per davall de la mitjana espanyola i se situa com a cinquena més baixa a nivell autonòmic

Preparació d'una dosi de la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca
Preparació d'una dosi de la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid / Ajeng Dinar Ulfiana (Reuters)

Les dades de vacunació s'han incorporat a l'actualitat diària de la pandèmia. Fins a aquest dimarts hi ha 2.240.623 valencians i valencianes amb la pauta completa, xifra que representa el 49,9% de la població per a vacunar. Aquesta dada, en qualsevol cas, és inferior al 52,6% d'immunitzats que hi ha al conjunt d'Espanya. La Comunitat Valenciana és, de fet, una de les cinc autonomies amb menys població immunitzada, sols per davant de les Balears, les Canàries, Múrcia i Madrid, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

D'altra banda, Sanitat ha informat que la xifra de persones que han rebut almenys una dosi és de 2.834.678, que representen el 63,2% de la població per a vacunar. I de nou aquesta dada és vora quatre punts inferior a la que es registra a la mitjana de tot Espanya, on 28.216.249 de persones han rebut com a mínim una dosi, el 67%. Amb aquesta estadística la Comunitat Autònoma Valenciana és la que té menor percentatge de persones amb una dosi.

Les dades de Sanitat mostren com el percentatge de vacunació entre els grups de major edat és semblant o superior a la mitjana espanyola (del 100% en els majors de 80 anys i del 79% en la forqueta de 40 a 49 anys). Però també mostren la menor administració de vacunes en el grup de 20 a 29 anys (11,9% han rebut almenys una dosi, contra el 18,9% de mitjana al conjunt d'Espanya) i, sobretot, en el grup de 30 a 39 anys (21,4%, davant d'un 44,4% de mitjana en tot Espanya). També en el detall de les dades d'immunitzats, el percentatge de vacunació és inferior a la Comunitat Valenciana en comparació amb la mitjana del conjunt en tots els trams, partint del que va entre 40 i 49 anys.

També et pot interessar

stats