La meitat de les mares senten ansietat i estrés per la pandèmia

Un 17% fins i tot ho ha arribat a somatitzar amb símptomes físics com ara caiguda de cabell o afeccions a la pell

Cinc de cada deu mares patixen ansietat i estrés per la pandèmia

La pandèmia està afectant durament també la salut mental de la població. Cinc de cada deu mares patixen ansietat i estrés per la pandèmia. Se senten angoixades per no arribar a tot i culpables quan es dediquen temps a elles mateixes per a desconnectar. Aixi ho indica un estudi que ha presentat aquest dijous l'associació Malasmadres.

Segons este estudi, 5 de cada 10 mares han patit quadres d'ansietat i estrés, i fins i tot un 17% ho ha arribat a somatitzar amb símptomes físics com ara caiguda de cabell o afeccions a la pell.

Rosa Mares, psicòloga de l'associació Alanna, remarca aquestes dades. "Veiem que hi ha un augment de dones que sol·liciten atenció mèdica als ambulatoris amb simptomatologia pròpia amb un increment de mal de cap, augment de la fatiga, més malestar, fins i tot problemes cutanis com ara erupcions", explica.

A més, Laura Baena, fundadora de l'associació Malasmadres, afig que "nou de cada deu dones que han contestat l'enquesta se senten culpables si tenen cura d'elles mateixes perquè senten que així estan llevant temps a les famílies". L'associació aconsella en aquests casos buscar ajuda i trobar temps per a si mateixes.

També et pot interessar

stats