Més de la meitat dels llits de les UCI valencianes estan ocupats per pacients amb Covid

En els últims quinze dies s’ha reduït un 8,04% l’ocupació d’aquestes unitats de crítics, un 7,3% des del dimecres passat.

Una unitat de cures intensives que atén pacients amb coronavirus
Una unitat de cures intensives que atén pacients amb coronavirus / Quique Garcia (Efe)

Més de la meitat dels llits de les UCI valencianes encara estan ocupats per pacients amb coronavirus, concretament el 54,93%, a pesar del descens dels contagis que està experimentant en els últims dies el territori valencià. De fet, segons les dades del Ministeri de Sanitat, és la segona xifra més elevada d’Espanya, només per darrere de La Rioja (65% d’ocupació de les UCI), i és significativament superior a la mitjana nacional, que se situa en el 41,57%.

Tot i que l’ocupació a les UCI va reduint-se paulatinament, la minva encara suposa un degoteig que sembla imperceptible si no s’observa amb perspectiva. De fet, des de fa quinze dies s’ha reduït un 8,04% l’ocupació dels llits d’aquestes unitats de crítics, un 7,3% si s’atenen les dades de dimecres passat.

D’altra banda, la incidència acumulada manté la tendència descendent a la Comunitat Valenciana, de fet aquest dimecres es registren 879,44 contagis per cada 100.000 habitants, 85 punts menys que ahir dimarts. També al conjunt d’Espanya continua baixant la proporció de contagis i se situa en 584 positius (630 ahir dimarts), segons les dades del ministeri.

Més de 18.000 nous casos a Espanya

Al conjunt d’Espanya, el Ministeri de Sanitat ha notificat 18.114 nous casos de Covid-19, 8.298 d’ells diagnosticats en la última jornada. Es tracta d’una xifra inferior a la del dimecres passat, quan es van notificar 31.596 positius. Des del començament de la pandèmia s’han diagnosticat 3.023.601 casos de coronavirus, segons les estadístiques oficials.

D’altra banda, i pel que fa a les defuncions, Sanitat ha confirmat 643 noves, en comparació amb les 766 d’ahir dimarts i les 565 de dimecres passat. El coronavirus ja s’ha emportat 63.704 vides a Espanya des del començament de la pandèmia.

També et pot interessar

stats