Més de la meitat dels joves defén actituds masclistes

Justifiquen accions com ara fer fotos a la parella sense permís o ocultar-li les seues amistats.

Concentració davant la Ciutat de Justícia de València en contra de la sentència de La Manada
Concentració davant la Ciutat de Justícia de València en contra de la sentència de La Manada / Carolina Salvador

El 56% dels joves espanyols defén actituds masclistes, com la violència i la dominació masculina derivada d’accions com ara gravar o fer fotos a la parella sense permís, segons l’estudi Joves i gènere de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció.

S’hi destaca que actualment els joves espanyols de 15 a 29 anys es troben polaritzats en les seues postures sobre la igualtat de gènere. Un 56% del total és més resistent a reconéixer la desigualtat, mentre que un 44% opina que s’ha de fer front als estereotips i les creences masclistes. 

En aquesta franja d’edat, més de la meitat, “sense situar-se en el masclisme extrem”, justifica actituds com amenaçar de fer mal a la parella si li deixa, tractar que no veja a les seues amistats, “dir-li que no val res” o controlar permanentment on està. 

Per contra, el col·lectiu de joves “conscients i equitatius” (44%) mostra una identitat menys estereotipada i aposta per l’aplicació de mesures que milloren les oportunitats per a les dones en l’accés a la vida social, política i econòmica.

També et pot interessar

stats