La meitat de la joventut a Europa evita accedir a continguts digitals il·lícits

Quasi tots els enquestats baixen pel·lícules, sèries i jocs, i un 40% usen fonts il·legals per a escoltar música.

La meitat de la joventut a Europa evita accedir a continguts digitals il·lícits
La meitat de la joventut a Europa evita accedir a continguts digitals il·lícits

El 51% de la joventut de 15 i 24 anys a Europa afirma no haver utilitzat, jugat, descarregat o accedit a continguts digitals il·lícits en els últims dotze mesos. Això suposa 11 punts més que fa tres anys, segons el baròmetre de Propietat Intel·lectual i Joventut de 2019.

Aquest estudi ha sigut elaborat per l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (Euipo), amb seu a Alacant, i arriba després que l'anterior baròmetre (2016) reflectira que únicament quatre de cada deu joves evitava utilitzar fonts il·lícites.

Els resultats suggereixen que l’aposta pels continguts lícits pot estar vinculada amb l'augment de l'oferta i l'assequibilitat dels serveis de subscripció per a continguts digitals ja que el 22% dels enquestats europeus afirma estar disposat a pagar per aquests serveis si la tarifa és adequada, 9 punts més que en 2016.

A Espanya, el 29% de les persones enquestades ha afirmat que havien accedit deliberadament a continguts digitals de fonts il·lícites, quatre punts menys que en 2016.

La música és el contingut digital més popular entre els joves ja que quasi tots (el 97%) l'escolten directament o la descarreguen. Entre els consultats, un 40% admeten usar fonts il·legals per escoltar-la.

A més, més de nou de cada deu joves baixen pel·lícules o sèries (94%) i jocs (92%) mentre que aproximadament huit de cada deu aconsegueixen en línia continguts educatius (82%) i programes de televisió o esports (79%).

També et pot interessar

stats