La meitat d’estudiants no cuida l’alimentació ni fa exercici

Al voltant del 60% dels estudiants de l’UJI no utilitza el preservatiu de manera sistemàtica en coit vaginal i ni el 85% en coit anal.

Més de 2.000 estudiants han participat en l'estudi de la Universitat Jaume I de Castelló
Més de 2.000 estudiants han participat en l'estudi de la Universitat Jaume I de Castelló / Europa Press (arxiu)

Un estudi de la Universitat Jaume I (UJI), en el qual han participat més de 2.000 estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, revela que la meitat dels alumnes no cuida l’alimentació ni fa exercici físic. La investigació “Estils de vida i salut en els estudiants de l’UJI” aborda altres aspectes de la salut estudiantil com el consum de tabac i alcohol, la sexualitat, o l’ús d’Internet.

Pel que fa a la sexualitat, al voltant del 60% no utilitza el preservatiu de manera sistemàtica en coit vaginal, ni i el 85% en coit anal. No obstant això, solament un 16,6% informa haver-se realitzat les proves de detecció d’anticossos. 

A més, quasi una quarta part diuen que tenen problemes relacionats, en certa mesura, amb la por de les infeccions de transmissió sexual o els embarassos, però també amb els complexos sexuals o la vergonya. Segurament açò es relaciona amb el fet que al voltant d’un 20% de la població discent haja tingut dificultats amb la seua resposta sexual.

Alimentació, exercici físic i consum de substàncies

Respecte a l’alimentació, s’observa que un 45% admet que la cuida poc o gens. A més, assenyalen la rellevància de factors com la falta de temps, el desconeixement o la falta de motivació.

Així mateix, els resultats permeten apreciar com quasi la meitat dels participants reconeixen no realitzar exercici físic i, en cas que el facen, no sempre compleixen les recomanacions que estableix l’Organització Mundial de la Salut.

Quant al consum de substàncies, els resultats mostren com un 16% consumeix tabac, mentre que un 92,8% reconeix haver consumit alcohol, encara que presenta una freqüència molt minoritària d’ús diari. Entre les motivacions es troben sentir eufòria, relacionar-se socialment i evadir problemes.

Consum d’Internet i insomni

Altres temes que es destaquen es relacionen amb fenòmens relativament nous (com el consum d’internet) i problemes més antics (com l’insomni). Quant a l’ús d’Internet, l’estudi ofereix certa exposició al risc en la població d’estudiants, si tenim en compte que al voltant del 70% considera que roman en Internet més temps del que pretenia i quasi el 40% reconeix que sol interferir en les seues obligacions.

A més, segons els resultats, la mala qualitat del son seria un altre dels problemes prevalents entre la població estudiantil, que afectaria quasi la meitat dels estudiants i un terç la majoria de dies.

També et pot interessar

stats