Més de la meitat de casos de Covid-19 al mes de juliol s’han diagnosticat l’última setmana

València i Elx encapçalen la llista de municipis que més casos han sumat durant els últims set dies.

Un treballador de la Creu Roja realitza un test de Covid-19
Un treballador de la Creu Roja realitza un test de Covid-19 / Eduardo Parra (Europa Press)

La pandèmia de coronavirus a la Comunitat Valenciana s’ha accelerat durant el mes de juliol, sobretot durant l’última setmana, ja que s’han diagnosticat 894 dels 1.602 casos comptabilitzats aquest mes.

En total, segons les dades desagregades publicades per la Generalitat, hi ha 1.602 casos nous entre la primera actualització del mes el 2 de juliol, i l’última el 30. D’aquests casos, 894 s’han donat entre els dies 23 i 30.

Aquesta tendència s’observa també en molts dels municipis. A València, el més afectat fins ara, s’han registrat 371 casos en tot juliol, 207 durant els últims set dies, i és fins i tot més acusada a Elx, amb 177 casos al juliol, dels quals 117 són d’aquesta setmana. Aquestes dues ciutats són les úniques, juntament amb Gandia, amb més de 100 positius en aquest mes. A la capital de la Safor, on es troba el rebrot amb més contagis fins ara, que va obligar a tancar l’oci nocturn fa dues setmanes, la ràtio de positius en els últims dies és menor: són 51 dels 126.

València i Elx també encapçalen la llista de municipis que més casos han sumat des d’aquest dilluns fins al dijous, València amb 111 contagis i Elx amb 76. Segueixen Gandia amb 23, Alacant amb 20, Oriola, Sueca, Torrevella i Vinaròs amb 12; Burjassot i Santa Pola amb 9, Elda i Manises amb 8, Alcoi i Orpesa amb 7, Almoradí i Morella amb 6 i Benicarló i Benidorm amb 5.

Registrats 43 nous brots al mes de juliol

Pel que fa als brots, a principi del mes de juliol només hi havia dos a tota la Comunitat Valenciana, el de Castelló i el de Rafelbunyol, que fa setmanes que no sumen nous casos, com s’observa en les dades de Sanitat desglossades per municipis.

Però al llarg del mes, s’han detectat 43 brots a la Comunitat Valenciana, dels quals el més important és precisament el de Gandia, que afecta 158 persones dins i fora d’aquesta ciutat.

El brot de Peníscola és el segon més gran i afecta 59 persones, de les que 48 són de la ciutat i 33 s’han detectat en l’última setmana, encara que la gran majoria (30) es van conéixer el cap de setmana i entre aquest dilluns i dijous només s’han detectat tres casos més.

Quant al nombre de brots, València és el municipi més afectat actualment amb cinc en total, després que aquest dijous es trobara relació entre cinc brots familiars i un d’origen social, que passaren a formar un únic brot que afecta 33 persones.

Els focus més grans es relacionen amb l’oci nocturn

Durant aquest mes s’han detectat diversos brots en locals d’oci nocturn, i quatre es troben entre els de major afecció. Els de Gandia i Peníscola són els dos més grans que té la Comunitat Valenciana en aquests moments, però també afecten més de 20 persones els de Santa Pola (26) i València (21). Un altre focus a Xirivella ha generat 12 contagis.

També et pot interessar