La meitat de les àrees sanitàries valencianes registren un increment diari de contagis per davall de l'1%

Els departaments de Torrevella i la Ribera són els que menys nous contagis registren.

Contagis diaris per cada 100.000 habitants, segons la mitjana de les dades dels últims tres dies
Contagis diaris per cada 100.000 habitants, segons la mitjana de les dades dels últims tres dies / À Punt NTC.

La Generalitat ha insistit al govern espanyol que la divisió provincial no és la més "eficient" per a dur a terme la desescalada posterior a la pandèmia de la Covid-19, i considera que aquest desconfinament asimètric s'hauria de fer a través dels departaments sanitaris.

Entre els criteris que el Ministeri de Sanitat va plantejar per a iniciar la desescalada estaven la descongestió del sistema sanitari, tant per nombre d'hospitalitzacions com de persones a les UCI, així com la reducció dels nous contagis: un màxim de dos casos diaris per cada 100.000 habitants i un increment respecte als contagis acumulats inferior a l'1%.

Pel que fa als nous casos, els departaments de salut de Torrevella, la Ribera, Gandia i Vinaròs registren menys d'un contagi diari per cada 100.000 habitants, segons la mitjana de les dades dels últims dies. Per contra, els dos departaments d'Alacant i el Clínic de València registren més de cinc contagis diaris per cada 100.000 persones.

Increment diari mitjà, segons les dades dels últims tres dies, respecte al nombre total de contagis / À Punt NTC.

Respecte a l'increment diari, la meitat de les àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana estan per davall de l'1%, i Torrevella (0,18%) també és la que menys creix. Els departaments d'Elx-Crevillent i Clínic de València estan registrant increments respecte al seu nombre total de contagis superior al 3%.

Una altra de les dades que tindrà en compte l'executiu de Pedro Sánchez a l'hora de passar d'una fase a una altra serà la taxa de contagis. En aquest sentit, les àrees sanitàries d'Oriola (82,1), Elx-Crevillent (101) i Dénia (118,8) són les que menys contagis tenen en total per cada 100.000 habitants. Requena, amb 806 contagis per cada 100.000 habitants, continua sent el departament de salut més afectat per la Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

Taxa de contagis per cada 100.000 habitants / À Punt NTC

També et pot interessar

stats