Més de la meitat dels alumnes de Primària pot tindre un problema visual no corregit

Així es desprén d'un estudi publicat amb motiu del Dia Mundial de la Visió, que se celebra aquest dijous.

Més de la meitat dels alumnes de Primària pot tindre un problema visual no corregit
Més de la meitat dels alumnes de Primària pot tindre un problema visual no corregit

Més de la meitat dels xiquets i xiquetes d'Espanya d'entre 6 i 12 anys poden tindre un problema de visió no corregit, però només una de cada deu famílies ho sospita. Així es desprén d'un estudi sobre la salut ocular dels alumnes de primària, que constata que una mala visió pot ser el detonant del fracàs escolar.

La investigació l'ha desenvolupada l'associació Visió i Vida amb motiu del Dia Mundial de la Visió. Segons aquesta entitat, el 56,3% dels menors va fallar almenys en una de les proves realitzades i podria tindre un problema visual no corregit. No obstant això, només l'11,4% dels familiars ho han sospitat.

Entre els símptomes que fan presumir un possible problema visual està el fet que vegen la televisió o lligen des de molt a prop, que s'alcen mentre fan els deures, que se'ls irriten els ulls o que rebutgen la lectura. Uns senyals que, segons l'optometrista Elisenda Ibáñez, molts pares no saben interpretar. D'ací es desprén la importància de realitzar una revisió anual dels ulls als xiquets.

Pantalles digitals i miopia

L'ús creixent de pantalles digitals en telèfons mòbils, tauletes i ordinadors provocarà una allau de problemes de miopia en el futur. Així ho ha advertit l'oftalmòleg Fernando Soler, a Elx (Baix Vinalopó).

En el mateix sentit, els experts estimen que, a conseqüència d'aquest factor, l'índex de miops en la població espanyola pot situar-se en el mitjà i llarg termini entre un 70 i 80% de la ciutadania.

També et pot interessar

stats