El Mediterrani es calfa més de pressa que la resta del planeta pel canvi climàtic

Un informe d'experts alerta que el nivell del mar pujarà un metre en 2100 i afectarà 500 milions de persones.

Imatge d'arxiu de la costa de Benidorm

El mar Mediterrani es calfa un 20% més de pressa que la resta del planeta. Són els efectes del canvi climàtic que, segons un estudi fet públic aquest dijous, provocarà una pujada d'un metre del nivell del mar, resultat que afectarà la regió, on viuen 500 milions de persones.

Es tracta del primer estudi sobre l'impacte del canvi climàtic a la regió mediterrània. L'ha fet la xarxa Mediterranean Experts on Climate and Environmental Change (MedECC) i l'ha presentat a Barcelona el Fòrum Regional de la Unió pel Mediterrani (UpM).

La coordinadora del treball, Semia Cherif, ha alertat que si es dona un escenari en el qual els gasos d'efecte hivernacle són alts, la temperatura podria pujar 2,2 graus en 2040 i fins a cinc a finals de l’any 2100, mentre que només ho faria un grau si se’n reduïren les emissions.

Increment de la pobresa per falta de menjar i aigua

Per la seua banda, el coordinador del MedECC, Wolfgang Cramer, ha avisat que hi haurà efectes negatius en la salut humana, així com un increment de la inseguretat alimentària i la pobresa relacionada amb la falta d'aigua potable i de menjar. Un fet, que segons Crame, pot incrementar les crisis sociopolítiques que generen migracions: "Si millorem la col·laboració entre països i la manera de gestionar la situació política, augmentarà la resiliència al canvi climàtic".

També et pot interessar

stats