La medicina estètica creix un 215%

L’augment de pit, la blefaroplàstia i les liposuccions lideren les operacions més demandades

Operacions d'estètica més demandades / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de setembre 2023 - 16:11 Actualitzat: 11 de setembre 2023 - 21:41

El nombre d'operacions d'estètica a Espanya ha augmentat un 215% en els últims nou anys, i els cirurgians ho atribueixen a la pandèmia. És una de les conclusions de l'últim informe d'aquest col·lectiu professional. Ho imputen al canvi en la percepció del cos per l'ús prolongat de les mascaretes o per la imatge en les videotelefonades.

“Veure’ns en les pantalles ha canviat la percepció de la nostra imatge. De fet, ha augmentat la demanda de blefaroplàstia —que consisteix a eliminar l’excés de parpelles— perquè els ulls són el que més es veu”, assegura la presidenta de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (Secpre), Isabel de Benito. 

Però retocar-se les bosses dels ulls no lleva el primer lloc a les operacions d'augment de pit, que són més de la meitat del total. En tercer lloc estan les liposuccions. Més d'un terç de la demanda prové del col·lectiu entre 30 i 44 anys, però la tendència està canviant ja que, segons explica de Benito, cada vegada els pacients són més joves, influïts també per les xarxes socials. I encara que el 85% de les operacions es fan en dones, ha augmentat en un 3% el nombre d'intervencions en homes.

També et pot interessar

stats