Medi Ambient revisarà les restriccions d’accés als parcs naturals per a “obrir-los al turisme”

L’anunci ha provocat la desconfiança dels grups conservacionistes, que hi veuen perill de massificació

Medi Ambient revisarà les restriccions d’accés als parcs naturals

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, ha anunciat aquest dilluns que el Consell pretén “revisar les normes restrictives d’ús i gestió dels parcs naturals valencians i obrir-los al turisme”. Segons Pradas, l’anterior govern autonòmic “ha ficat una closca en els últims anys que ha fet que els parcs naturals siguen desconeguts, que no es puguen conéixer els seus valors".

Els 22 parcs naturals de la Comunitat Valenciana estan subjectes a plans d’ordenació i de gestió que limiten l’ús privat i públic que es fa en aquests paratges, incloses les visites. 

La consellera encara no ha concretat quines seran les noves regles que afectaran els parcs naturals valencians, però els canvis s'iniciaran immediatament, el que ha provocat la desconfiança dels grups conservacionistes. Manifesten que aquests entorns ja són visitables i veuen un perill de massificació en ecosistemes vulnerables. Des de l’oposició política qualifiquen que aquesta mesura atén a interessos privats. Pradas, però, han apel·lat a la necessitat de fomentar convivència amb la natura i assegura que el nou model permetrà compatibilitzar ús públic amb una protecció mediambiental amb sentit comú. 

L'Albufera de València, el Prat de Cabanes-Torreblanca, a la Plana Alta, o la Serra Gelada a la Marina Baixa seran dels primers parcs que veuran revisats els plans. 

També et pot interessar

stats