Medi Ambient insta Intu Mediterrani a modificar el projecte si vol que puga tramitar-se

Els promotors de macrocentre d'oci de Paterna tenen 10 dies per a presentar al·legacions i esmenar les deficiències del pla.

Panoràmica del projecte Intu Mediterrani
Panoràmica del projecte Intu Mediterrani / Europa Press

La Conselleria de Medi Ambient ha explicat que la documentació presentada pel promotor del projecte Intu Mediterrani torna a caure en les mateixes errades del pla que ja va tombar la Generalitat i li dona 10 dies per a esmenar-les.  El macrocentre d'oci, que afecta el paratge natural de la Mola, divideix el veïnat de Paterna, localitat de l'Horta on s'ubicaria el projecte.

Els promotors d'Intu Mediterrani tenen 10 dies per a presentar al·legacions i esmenar les deficiències del pla. Els problemes del pla radiquen principalment en el fet que el macrocentre comercial es manté dins la zona de protecció de la CV-35 i del nou llit del barranc d'en Dolça. Són les mateixes per les quals es va rebutjar l'anterior projecte Puerto Mediterráneo.

Els responsables del Grup Intu han demanat empara a la Confederació Empresarial Valenciana pel que considera un "bloqueig sistemàtic i injustificat" al projecte.

La Conselleria de Medi Ambient afirma però que aquesta notificació només és un avís i que el procés d'admissió per a la tramitació continua obert. En aquesta línia també s'ha pronunciat la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui ha convidat a l'ajuntament de Paterna a que presente les modificacions necessàries per a continuar la tramitació.

Sagredo anuncia que presentarà al·legacions

L'alcalde de Paterna, el socialista Juan Antonio Sagredo, ha replegat el guant i en un comunicat ha informat que el consistori presentarà les al·legacions oportunes per a esmenar qualsevol problema tècnic. 

Sagredo ha demanat deixar a un costat les "batalles electoralistes" i ha tornat a justificar el pla per la inversió de 860 milions d'euros i 8.000 llocs de treballs que els promotors calculen que repercutirà per al municipi.

El suport de l'alcalde al projecte Intu Mediterrani va motivar l'abandó de Compromís del govern municipal, que compartia amb el socialistes de Paterna des del 2016. Aleshores, la formació valencianista va acusar Sagredo d'usurpació de competències de la Regidoria d'Urbanisme, després que iniciara una requalificació de terrenys que va donar via verda al pla. 

La CEV reafirma el suport al projecte Intu Mediterrani

Per la seua banda, la CEV ha reafirmat el suport al projecte Intu Mediterrani i ha traslladat als seus promotors que continuaran treballant perquè el projecte "siga considerat novament pel Consell". 

La Confederació ha subratllat que "la Comunitat Valenciana no pot desaprofitar inversions d'aquesta magnitud".

La Coordinadora per la Protecció de les Moles felicita la conselleria

La Coordinadora per la Protecció de les Moles ha felicitat la Conselleria de Medi Ambient per la valentia de la decisió, no cedir al "xantatge" de la multinacional que l'impulsa i "alinear-se" amb les posicions dels veïns i comerciants de la zona. 

També et pot interessar

stats