Medi Ambient desbloqueja la tramitació del pla general de Castelló

La Conselleria encapçalada per Mireia Mollà ha donat llum verda a l'informe d'impacte ambiental, un dels últims tràmits.

Medi Ambient desbloqueja la tramitació del pla general de Castelló
Medi Ambient desbloqueja la tramitació del pla general de Castelló

L'aprovació de l'informe d'impacte ambiental era l'últim pas per a donar llum verda al pla general d'ordenació urbana (PGOU) de Castelló, un document fonamental per a reorganitzar la trama urbana de la ciutat i dissenyar l'expansió dels pròxims anys. Aquest dijous, la Conselleria de Medi Ambient ha donat llum verda a l'informe d'impacte ambiental, un dels últims tràmits, amb només unes xicotetes correccions que caldrà resoldre en l'àmbit municipal.

L'aprovació d'aquest pla era necessària per a fixar l'evolució urbanística del municipi. El regidor d'Urbanisme de la ciutat, Rafa Simó, ha explicat que actualment Castelló funciona amb unes normes transitòries que no donen seguretat jurídica als inversors que vulguen invertir en la ciutat. A la Comunitat Valenciana, Alacant i València ja es regeixen per aquest tipus de document d'ordenació urbana. A Castelló, l'última proposta la va presentar el Partit Popular l'any 2008, un projecte que posteriorment van anul·lar els tribunals.

Aquest pla general, que ara està més prop de convertir-se en realitat, es va començar a gestar l'any 2014 i buscava representar un canvi de paradigma de la ciutat, en paraules de Simó. Entre els objectius, fer de Castelló una ciutat més verda, amable i cohesionada.

La jornada de hui, amb l'informe favorable de Medi Ambient posa quasi el punt final a un procés llarg i complex de tramitació, amb participació ciutadana inclosa, i que esperen culminar entre finals d'enguany i el primer trimestre del que ve.

El següent pas serà esmenar les correccions indicades per la comissió mediambiental. Una vegada aprovat, es portarà al ple i es farà una segona exposició pública. L'aprovació definitiva arribarà quan així ho certifique la comissió territorial d'urbanisme de Castelló.

També et pot interessar

stats