McDonalds perd el dret a usar la marca Big Mac en exclusiva per a Europa

L'organisme comunitari que gestiona els registres resol que no ha presentat prou proves per a demostrar-ne l'ús a la UE.

McDonalds perd el dret a usar la marca Big Mac en exclusiva per a Europa | Europa Press
McDonalds perd el dret a usar la marca Big Mac en exclusiva per a Europa | Europa Press

L'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (l’Euipo, acrònim en anglés) ha revocat els drets sobre la marca Big Mac, registrada per McDonald's. La multinacional ha anunciat ja que hi recorrerà.

L'Euipo justifica aquesta decisió perquè considera que la cadena d'hamburgueseries nord-americana no va presentar prou proves per a demostrar-ne "l'extensió d'ús" per tot la Unió Europea i no únicament en alguns països.

El conflicte per la marca va començar el 2017 amb l'intent de la cadena de menjar ràpid irlandesa Supermac's de registrar la marca Supermac's, però McDonald's va presentar objeccions i va aconseguir impedir-ho, ja que es podria generar confusió en el públic per la similitud. 

El tema no acabava així, ja que després, Supermac's va demanar la revocació de la protecció sobre la denominació comercial Big Mac, al·legant que McDonald's "registra noms que simplement emmagatzema per a usar contra els seus futurs competidors". Posava com a exemple que McDonald's havia registrat SnackBox, que és "un dels productes més populars" de la cadena irlandesa, i que no comercialitza cap referència amb aquesta denominació comercial.

Des de McDonald's s'ha avançat ja que presentaran recurs i s'ha assegurat que, a pesar de la resolució, la companyia "és titular i pot exigir els drets de la marca Big Mac a Europa i, per tant, també a Espanya".

Des de  l'altra banda, el fundador de Supermac's, Pat McDonagh, s'ha congratulat per aquesta victòria de "David contra Goliat" i ha acusat la multinacional d'intentar assetjar amb la seua política de marques altres competidors com ells.

També et pot interessar

stats