La matriculació de vehicles, en caiguda lliure per falta de material

La disminució de les vendes abocaria al tancament de molts concessionaris

La indecisió dels compradors davant d'una situació de mercat incerta i canviant afecta els concessionaris / À Punt NTC

Les matriculacions de vehicles han caigut pràcticament a la meitat des del 2019. Fa quatre anys es matriculaven 130.000 cotxes al territori valencià, en comparació amb els 74.000 del 2021. La xifra és molt pareguda enguany, amb 76.000 vendes. 

El sector de l'automòbil s'enfronta a una situació complexa per la crisi energètica i la falta de components, de la qual només s'escapen els cotxes asiàtics. Davant aquesta situació, els compradors es plantegen escollir entre motors de dièsel o gasolina, entre models elèctrics o híbrids. La indecisió dels compradors davant d'una situació de mercat incerta i canviant afecta els concessionaris. 

Molts parlen d’una crisi, motivada per un moment d’ajust econòmic i provoca una caiguda generalitzada de vendes per falta de material. En concret, la caiguda de vendes podria afectar 35.000 llocs de treball, si es reduïren els concessionaris a un per província.

La patronal defén rebre més ajudes per a renovar el parc espanyol de vehicles. També han suggerit la reducció de l'IVA, que frenaria la crisi al sector.

També et pot interessar

stats