Massiva manifestació de professors, estudiants i funcionaris a Barcelona contra les retallades

Els manifestants han finalitzat la marxa davant del Parlament

Massiva manifestació de professors, estudiants i funcionaris a Barcelona contra les retallades

Uns 8.000 professors, estudiants, personal mèdic i funcionaris, segons la Guàrdia Urbana, i 25.000, segons els convocants, s'han manifestat aquest dijous pel centre de Barcelona per a reclamar millores laborals, pressupostos socials i revertir les retallades, convocats per IAC-Ustec-Stes, CGT, Aspepc·Sps i diversos sindicats estudiantils.

La manifestació, que ha començat a la plaça Universitat, ha recorregut el centre de Barcelona fins a arribar al parlament català amb el lema 'Per uns pressupostos socials. Revertim les retallades', amb una forta presència del moviment estudiantil, en la qual es reclamava tornar una hora lectiva als docents, la rebaixa de les taxes universitàries i el pagament de les pagues extres del 2013 i 2014.

Els estudiants s'havien concentrat prèviament als Jardinets de Gràcia, des d'on s'han dirigit a l'inici del recorregut, i han passat per la Conselleria d'Economia de la Generalitat, on han reclamat la rebaixa de les taxes universitàries.

Durant el recorregut de la manifestació s'han corejat càntics com 'No a la privatització', 'Educació i sanitat, pública i de qualitat', 'Contra les retallades, vaga, vaga, vaga', 'Contra les tisores, pedra, pedra, pedra' i 'Menys policia, més educació', al seu pas per la Prefectura Superior de Policia, a la Via Laietana.

La manifestació s'ha desenvolupat dividida en diversos blocs d'ensenyament, salut, educació en l'oci, estudiants i funcionariat, amb tot tipus de pancartes en les quals reclamaven la fi de les retallades.

Quan la manifestació ha arribat al Parlament, custodiat per un cordó de Mossos d'Esquadra, set furgonetes i tanques, els convocants han reclamat un augment en els pressupostos per a Educació i Sanitat i la reversió de les retallades.

També et pot interessar

stats