La fi de les mascaretes KN95 s'ajorna fins al 31 de desembre

Una orde va permetre que es comercialitzaren de manera "temporal i excepcional".

Una farmacèutica ven una mascareta KN95 a una clienta

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dijous l'ajornament de la fi de les vendes de les mascaretes KN95, equivalents al FFP2 europeu, fins al 31 de desembre. Aquesta ferramenta, sense el marcatge CE de la Unió Europea, es va comercialitzar amb les urgències de la pandèmia de coronavirus de manera "temporal i excepcional" per la falta de material reglat en el mercat.

En l'orde, del 23 d'abril, s'establia el 30 de setembre com a data de finalització per a l'adquisició d'aquestes mascaretes.

No obstant això, ara el govern espanyol ha decidit prorrogar aquesta orde per a poder donar eixida a l'estoc ja comprat pels establiments que la venen i per l'estoc encarregat abans de la data d'1 d'octubre que arribarà pròximament als establiments.

D'altra banda, el BOE especifica que el text de l'abril passat aborda solament la posada en el mercat i comercialització d'aquests productes, però no l'ús personal, amb el que "excepte disposició reglamentària en contra", els que s'hagen adquirit es poden utilitzar "encara que no puguen continuar sent comercialitzats a tercers una vegada superats els terminis indicats".

Obligatòria la mascareta quirúrgica als hospitals

Una altra de les mascaretes que estan originant polèmica són les de tela. Per aquest motiu, a l'Hospital General de València han pres la decisió d'obligar a dur mascareta quirúrgica a les seues instal·lacions, i si no se'n té, la donen. Aquesta mesura s'ha instaurat perquè es creu que dos de cada tres valencians empren una mascareta de dubtosa utilitat.

Ara per ara, no hi ha cap indicació respecte a aquestes mascaretes higièniques, sempre que complisquen la legislació. Cal fixar-se en les etiquetes, en el nombre permés de llavats i gastar-la correctament.

També et pot interessar

stats