La mascareta no serà obligatòria quan es faça un esforç físic intens ni durant el bany

Sí que ho serà mentre es transite pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals 

Família passejant pel passeig marítim amb la mascareta posada
Família passejant pel passeig marítim amb la mascareta

No serà obligatori dur mascareta quan es faça un "esforç físic intens" de caràcter no esportiu a l'aire lliure i de manera individual, sempre que es mantinga la distància d'1,5 metres, segons han acordat aquest dimecres el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes en el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

D'aquesta manera, es modifica la Llei de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, coneguda com a llei de la nova normalitat, aprovada el 18 de març a les Corts Generals i publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat dimarts passat, en la qual s'establia l'obligatorietat d'utilitzar mascaretes en tots els llocs i circumstàncies.

A més, en el document aprovat s'assenyala també, mantenint sempre la distància de seguretat, que no serà obligatori usar mascareta durant el bany ni en els períodes de descans abans o després. Tampoc durant la pràctica d'esport.

Tampoc serà obligatori l'ús en les activitats de socorrisme o rescat quan requereixen accedir al mitjà aquàtic i en els períodes estrictament necessaris per a menjar o beure en llocs on estiga autoritzat.

Sí que serà obligatòria mentre es transite pels accessos a platges, llacs i altres entorns naturals; als passejos arran de mar i altres entorns aquàtics; als vestidors de piscines públiques o comunitàries, tret de les dutxes, i quan s'estiga a l'exterior o a l'interior d'establiments de restauració fora dels períodes necessaris per a menjar o beure.

També et pot interessar

stats