La mascareta serà obligatòria en espais tancats i al carrer si no es pot guardar la distància de 2 metres

Una orde del Ministeri de Sanitat regularà l'ús obligatori, fins ara només en el transport públic.

Una dona amb mascareta mira a través d'un aparador de Ronda, a Màlaga
Una dona amb mascareta mira a través d'un aparador de Ronda, a Màlaga / Reuters.

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat aquest dilluns, en el Consell Interterritorial de Salut, que l'ús de la mascareta serà obligatori, a més de ser-ho en el transport públic, en espais tancats i a la via pública si no es pot garantir la distància de seguretat.

Una orde del Ministeri de Sanitat que es publicarà en els pròxims dies regularà l'ús obligatori. Fins ara, només era obligatòria en el transport públic, "altament recomanable" a la via pública i necessària quan no es pot guardar la distància de dos metres.

Desaconsellen les FFP2 per a la població general

D'altra banda, divendres el Ministeri de Consum va desaconsellar la mascareta del tipus FFP2 en la població general, i ha recordat que només està recomanada per a professionals en contacte amb el virus i col·lectius vulnerables amb prescripció mèdica.

Aquest tipus de mascareta, afirma el govern espanyol, pot dificultar la respiració més que la mascareta higiènica o quirúrgica. "Per això el personal no especialitzat pot tendir a tocar-la i recol·locar-la contínuament, amb el risc consegüent de contaminació", van avisar en el Ministeri de Consum.

També et pot interessar

stats