La mascareta ja no és obligatòria en gimnasos quan es practique “exercici intens”

La Conselleria de Sanitat Universal estableix que les instal·lacions esportives tancades hauran d’assegurar una “ventilació adequada”

Dos esportistes usen la mascareta al gimnàs
Dos esportistes usen la mascareta al gimnàs / Shutterstock

Des d’aquest divendres l’ús de la mascareta en gimnasos ja no serà obligatori en gimnasos o instal·lacions esportives quan es practique exercici d’“intensitat vigorosa”. Així ho ha aprovat aquest mateix divendres la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en un protocol sobre les mesures de prevenció contra la covid-19 en la pràctica de l’exercici físic i l’activitat esportiva.  

Aquest nou protocol sanitari entén que, tal com ocorre en piscines, portar la mascareta és “incompatible” quan es practica exercici físic que provoca una “respiració dificultada amb falta d’alé i un augment significatiu del ritme cardíac”.

Tot i això, des del departament que dirigeix Ana Barceló estableixen que, en cas de practicar un esport en un espai tancat, s’haurà d’assegurar una “ventilació adequada” i s’haurà de tornar a usar la mascareta durant les pauses de l’activitat física. 

Des de l’Associació Empresarial Valenciana de Centres Esportius havien demanat reiteradament al Consell la retirada de l’obligatorietat de la mascareta per a fer esport en espais interiors, seguint així els passos d’altres comunitats autònomes, com Catalunya i la Regió de Múrcia, a més d’altres països de la Unió Europea. 

El protocol entra en vigor dotze dies abans de la retirada de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en interiors. Excepcionalment, s'haurà de continuar portant-ne en tres espais: centres sanitaris, residències de majors i el transport públic. 

També et pot interessar

stats