La mascareta, barrera comunicativa per a les persones sordes

Aquesta mesura de protecció que s'ha fet indispensable amb la pandèmia els genera moltes dificultats.

VÍDEO | La mascareta, barrera comunicativa per a les persones sordes

L'ús obligatori de la mascareta s'ha convertit en una barrera comunicativa per a les persones sordes, que demanen a les institucions que no s'obliden d'elles. En À Punt els hem posat el micròfon perquè ens expliquen com és el seu dia a dia amb la pandèmia i les mascaretes.

Eva és administrativa de l'àmbit sanitari i, a banda de denunciar que les mascaretes li retallen independència i autonomia, ens ha explicat com ara qualsevol tràmit administratiu suposa un munt d'entrebancs comunicatius perquè la majoria s'han de fer per telèfon i no es contempla la presencialitat per a les persones sordes.

També ha volgut aclarir que les mascaretes transparents, que estan pendents d'homologació, no són per a ells, sinó per a persones que es comuniquen amb ells.

A Natàlia i Aicram, que pateixen d'hipoacúsia (pèrdua d'audició), la mascareta els dificulta molt el seguiment de les classes al ritme a què estan acostumats, i això fa que estiguen molt preocupats per no arribar a la nota necessària per a entrar a la carrera que volen.

Per últim, Pepa, que és il·lustradora, ens ha presentat el disseny amb què vol conscienciar la societat d'aquesta diversitat funcional invisible.

També et pot interessar

stats