Mas defensa l'actuació de la conselleria en el cas de les dues xiquetes del centre de menors de la Safor

Des de Save the Children demanen investigar el que ha passat per tal de millorar els protocols

Menors d'edat / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha afirmat aquest dimarts que el protocol de la seua conselleria va "funcionar com tocava" en el cas de les dues xiques tutelades residents en un centre de menors de la Safor. Les joves no van tornar al centre, dependent de la Generalitat, i durant deu dies van ser víctimes d'abusos sexuals per un part d'una xarxa criminal.

Mas es defén i afirma que “el protocol va funcionar, es va activar quan tocava i prova d’això és que al final vam donar amb el seu parador". Segons la consellera i vicepresidenta, el centre de menors va informar la policia i les famílies de les xiques, de catorze i setze anys, a les 24 hores de la desaparició. “Si en 24 hores, com en qualsevol altra persona, o qualsevol altra família, no apareixen, es posa la denúncia a la Fiscalia, a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i comencen a buscar", continua.

Des de Save the Children Comunitat Valenciana demanen investigar el que ha passat per tal de millorar els protocols. Segons l'ONG, un centre de menors és una casa d'acollida i no està tancada. “No és una presó, no hi ha barrots a les finestres”, afirma el director de Save the Children, Rodrigo Hernández. Paradoxalment, també demana extremar la protecció sobre els menors dels centres, que són especialment vulnerables a les agressions sexuals. “Aquests perfils vulnerables —que ja han patit molt— poden ser molt atractius per a determinats grups que poden fer malifetes”, declara Hernández. També recorden que a la Comunitat Valenciana l'any passat es produïren més de 1.100 agressions sexuals a menors, més de 900 de les quals eren a xiquetes. 

Mas ha confirmat que la conselleria col·labora amb la Guàrdia Civil per a trobar més implicats en les agressions a les xiquetes. Segons la investigació, fins a quinze homes van abusar d'elles.

També et pot interessar

stats