Marzà: “Els xiquets i les xiquetes es contagien més quan no estan a l’escola que quan hi estan”

El conseller d’Educació reitera que el 90% dels contagis d’alumnes s’han produït fora dels centres escolars.

Marzà, aquest dilluns en 'Les notícies del matí'
Marzà, aquest dilluns en 'Les notícies del matí'

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha defés en Les notícies del matí que les escoles són espais segurs i un lloc de “socialització” dels xiquets i xiquetes. “Són els espais més segurs que tenen els nostres xiquets i xiquetes”, ha reiterat novament.

Marzà ha recalcat que experts i estudis, alguns de societats pediàtriques de tot el món, evidencien que “els xiquets i les xiquetes es contagien més quan no estan a l’escola que quan hi estan”. “La traçabilitat ens ha demostrat que el 90% dels contagis que s’han detectat en el primer trimestre són de fora dels centres”, ha remarcat. Un factor al qual ha afegit que educativament també és “imprescindible” mantindre oberts els centres. Marzà, a més, ha recordat que s’estan distribuint 8.000 filtres per als espais que no tenen garantida la ventilació necessària.

El conseller ha recordat també al llarg de l’entrevista que l’absentisme no ha pujat aquest curs a pesar de les pors inicials i dels missatges a favor de no fer classes presencials.

I preguntat per les discrepàncies dins del govern valencià sobre les mesures que cal prendre davant l’evolució de la pandèmia, Marzà s’ha mostrat partidari d’aplicar restriccions socials i no als centres educatius i dels centres de treball. “Cal preservar els centres sanitaris del col·lapse”, ha dit.

Vacunació al professorat

El conseller ha defés la proposta de vacunar el professorat. “En les fases de vacunació, és normal que [la primera?] fora per als grans depenents i sanitaris. En aquesta segona fase, encara per definir per part del Ministeri de Sanitat, hauria d’anar la resta de personal essencial, entre ells el personal docent”, ha deixat clar.

Oposicions amb 23.000 inscrits

Marzà també ha fet referència a les oposicions convocades per Educació per al pròxim 15 de maig, a les quals ja s’han inscrit 23.000 aspirants. El conseller ha recordat que les oposicions estaven previstes per a 2020 i ha defés el procés com a necessari per a estabilitzar les plantilles i en benefici de la qualitat educativa.

També et pot interessar

stats