Marzà garanteix la seguretat en les classes presencials i les activitats extraescolars

Recorda que s’ha elaborat un protocol que “respon a les necessitats d’organització del curs d'acord amb estrictament sanitaris”.

Marzà garanteix la seguretat en les classes presencials i les activitats extraescolars
Marzà garanteix la seguretat en les classes presencials i les activitats extraescolars

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat aquest divendres que l’activitat educativa presencial i les activitats extraescolars “es poden garantir” en el context de l’actual crisi sanitària i amb el protocol establit per les autoritats. Marzà ha contestat així a les crítiques i les queixes d’alguns centres educatius que veuen amb preocupació la tornada a les aules el pròxim curs 2020-2021.

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Marzà ha recordat que s’ha elaborat un protocol que segueix les pautes de la Conselleria de Sanitat i “respon a les necessitats d’organització del curs partint de criteris estrictament sanitaris”, així com als “dubtes d’alguns centres”.

Així, en educació infantil i fins a quart de primària, s’ha definit el model de grups de convivència estables de fins a 20 alumnes. En cinqué i sisé de primària, l’alumnat seguirà el model de distanciament d'un metre i mig de separació. També l’alumnat de primer de l’ESO assistirà tots els dies a classe i mantindrà una separació entre companys d'un metre i mig. En la resta de nivells educatius, si no hi ha prou espai per a guardar la distància de seguretat, l’alumnat acudirà al centre en dies alterns.

Acord consensuat amb els sindicats i la patronal

Marzà ha destacat que l'inici del curs s’ha debatut amb tots els representants de la comunitat educativa, en un fòrum on han participat “absolutament tots els representants i hem arribat a un acord amb els sindicats de la pública i la concertada, i amb la patronal de la concertada”. “Hi ha acord, diàleg i compromís del conjunt de la comunitat educativa per a començar el curs en les condicions actuals de la pandèmia, amb totes les garanties possibles de salut i seguretat dels centres”, ha insistit.

Marzà també ha recordat que s’han destinat 200 milions d’euros per a contractar més de 4.000 professors i professores i augmentar els recursos dels centres per a fer front a la situació.

D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat un decret de concessió directa de 26,3 milions d’euros als centres educatius privats concertats per a assegurar un retorn a les aules adaptat al context sanitari derivat de la Covid-19.

Un nou “sobreesforç” per al professorat

Per la seua banda, el coordinador d’Acció Sindical de l'Stepv, Marc Candela, ha declarat a À Punt Notícies que el professorat “haurà de fer un nou sobreesforç de preparació i adequació a la nova situació i tenen pocs dies per a poder fer-ho”.

Segons Candela, les professores i els professors estaran als seus llocs de treball des de l’1 de setembre i rebran l’alumnat des del dia 7. “A partir d’ahí, els centres tindran tot organitzat per a implantar les mesures organitzatives que ha determinat la conselleria”, ha explicat el representant sindical, que ha demanat al departament de Marzà que garantisca la provisió de tot el material de protecció necessari per als centres educatius.

També et pot interessar

stats