Les marxes sahrauís conclouen el seu recorregut amb una manifestació a Madrid

Les columnes que van eixir a principis de mes des de diferents punts de la geografia espanyola, entre ells les ciutats de València i Alacant, protesten aquest dissabte contra la situació del Sàhara Occidental a la capital del país

La Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí es manifesta a Madrid
La Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí es manifesta a Madrid / À Punt

Després de més de dues setmanes de camí, la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí es clausura aquest dissabte a Madrid. La iniciativa, que ha congregat milers de persones de tot l'estat espanyol, organitza una manifestació que comença a les 12:00 hores des de la plaça d'Espanya i que arribarà fins a la Puerta del Sol. Per a posar punt final, a les 19:00 hores se celebrarà una gala solidària a l'auditori UGT amb les actuacions d'Yslem, Hijo del Desierto, Pedro Pastor, Aziza Brahim i Muerdo.

Aquestes columnes, procedents de les Illes Canàries, les Illes Balears, Galícia, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Catalunya, Extremadura, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana, van eixir entre finals de maig i principis de juny i han confluït aquest divendres davant la seu del Ministeri d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, on s'han reclamat avanços en la situació del Sàhara Occidental. Entre els assistents han estat el delegat del Front Polisario a Espanya, Abdulah Arabi, i activistes que han aprofitat l'acte per a demanar que es respecte la legalitat internacional i els drets humans al Sàhara Occidental. També han acudit representants de diversos partits, principalment d'Esquerra Unida.

L'objectiu principal de les marxes, organitzades per Pulso –que està format principalment per associacions d'ajuda al poble sahrauí– ha sigut mostrar el rebuig contra la "repressió i l'assetjament marroquí" i protestar contra "l'abandó de les responsabilitats d'Espanya i l'ONU" amb el Sàhara Occidental. Una situació d'emergència que s'arrossega des de 1975, però que es va agreujar amb la violació de l'alto el foc pel Marroc el 13 de novembre de 2020, la qual va dur a la guerra amb el Sàhara Occidental.

També et pot interessar

stats