Les Marxes independentistes conflueixen en una multitudinària manifestació a Barcelona

Segons la Guàrdia Urbana, més de mig milió de persones secunden la manifestació.

VÍDEO | Les Marxes independentistes conflueixen en una multitudinària manifestació a Barcelona

A partir de les 17:00 hores d'aquest divendres ha començat a Barcelona una manifestació que col·lapsa les principals artèries de la ciutat per a protestar contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés sobiranista. Les cinc Marxes per la llibertat, que partiren dimecres des de diferents punts de Catalunya (Tarragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona), han arribat a Barcelona i conflueixen en aquesta concentració.

A les cinc marxes pacífiques, autodenominades Marxes per la llibertat, s'ha afegit una sisena marxa convocada pels Comités de Defensa de la República (CDR) que ha eixit des de Castelldefels. Totes arribaran als Jardinets de Gràcia, a Barcelona, des d'on començarà una manifestació multitudinària amb el lema "Pels drets i les llibertats".

Al voltant de 525.000 persones assisteixen a la manifestació d'aquest divendres al centre de Barcelona, segons ha informat la Guàrdia Urbana a través de Twitter. De moment, la Policia Nacional ha detingut almenys tres persones a la zona de Via Laietana, prop de la Prefectura.

Aquest divendres hi ha hagut una jornada de vaga general a Catalunya, la quarta que s'hi viu en dos anys vinculada a l'independentisme. Ha sigut una aturada com a protesta contra la sentència del procés i ha tingut un seguiment desigual. Segons el govern de Catalunya, el seguiment no està arribant al 50%, a excepció del comerç i de la universitat, que l'han secundada al 80% i al 90%.

També et pot interessar