En marxa el nou recorregut de l’Euromed entre Alacant i Barcelona

La variant de Vandellòs permet reduir en 40 minuts el temps de viatge.

VÍDEO | En marxa el nou recorregut de l’Euromed entre Alacant i Barcelona

Aquest dilluns s'ha encetat el nou servei d’Euromed entre Alacant i Barcelona, que redueix en 40 minuts el temps del trajecte en tren. La reducció es produeix gràcies a l’eliminació de la parada de l’Aldea-Amposta-Tortosa i al desviament dels trens per la variant de Vandellòs, la qual cosa significa que els trens ja no pararan a Tarragona ciutat, sinó a la parada de l’estació d’Alta Velocitat Camp de Tarragona. 

D’aquesta manera, d’ara en avant el trajecte entre Barcelona i Alacant serà de 4 hores i 20 minuts, entre València i Barcelona de 2 hores i 35 minuts i entre Castelló i Barcelona de gairebé 2 hores. Així, la connexió entre aquestes ciutats recupera el temps que tardava l’Euromed quan es va inaugurar el 1997.

Velocitat de 80 km/h la primera setmana

Els treballs en el nou tram continuaran aquesta setmana amb la realització de noves "operacions tècniques" en horari nocturn. Així mateix, Adif recorda que el traçat arranca amb una limitació temporal de velocitat, de manera que els trens no podran circular a més de 80 quilòmetres per hora en la primera setmana. Està previst que els trens puguen ja aconseguir la velocitat màxima de 200 quilòmetres per hora a partir del dilluns 20 de gener.

Per la seua banda, els trens Talgo mantindran el servei actual, que circula per la via convencional fins a Barcelona i té parada a l’estació de Tarragona. 

D’ara en avant l’Euromed també incorpora el servei que ja tenen els AVE del cotxe en silenci, que estarà al vagó número 10. 

La nova oferta de Renfe permetrà també connectar de manera directa les estacions d’Alacant a Girona i Figueres, ja que fins ara els viatgers que volien continuar el viatge havien de fer transbord a Barcelona. 

També et pot interessar

stats