Martín Moreno: “La quarta onada és probable, però no és segura. Dependrà de nosaltres”

El doctor en Epidemiologia per la Universitat de Harvard augura que no s’arribarà al 70% de població vacunada fins que no passe l’estiu.

VÍDEO | Martín Moreno: “La quarta onada és probable, però no és segura. Dependrà de nosaltres”

El doctor en Epidemiologia per la Universitat de Harvard i catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València (UV), José María Martín Moreno, ha dit aquest divendres en el programa A la Ventura d'À Punt que "la quarta onada és probable, però no és segura" i que "dependrà de nosaltres perquè el virus fa el que nosaltres li deixem fer".

Ho ha fet a preguntes de l'audiència introduïdes per Carolina Salvador, i ha explicat que si anem de festa i no respectem les mesures de seguretat hi haurà risc d'una quarta onada, però si ens hi contenim, tot anirà millor.

Sobre les previsions del govern espanyol d'arribar a tindre vacunada el 70% de la població a l'estiu, l'epidemiòleg ha assenyalat que preveu que siga més aviat a final de l'agost o al setembre.

L'audiència d'À Punt també ha volgut preguntar-li al científic quan estaran les vacunes per al col·lectiu infantil. José María Martín ha explicat que si no han arribat abans ha sigut per falta d'assajos clínics amb els menuts, però ha dit que les previsions de les empreses farmacèutiques consideren que al final de l'estiu podran arribar les vacunes als més menuts i menudes, així com a les embarassades i immunodeprimits.

"El més important no són les mesures, sinó tindre coherència i complir-les"

Martín Moreno ha afegit que caldrà esperar que passe l'estiu per a celebrar festes als pobles. Ha donat suport a les actuals mesures de relaxació de Consell i ha indicat que "el més important no són les mesures, sinó tindre coherència i complir-les. Dur la mascareta i mantindré la higiene i la distància. I continuar evitant els llocs tancats i les aglomeracions. Això sí, ha acabat dient que "anem bé i estem superant-ho".

També et pot interessar

stats