Martín Berasategui, ambaixador de la ruta de sabor de Castelló

La fira compta amb una programació completa per a fomentar el consum de productes locals.

El cuiner Martín Berasategui és l’ambaixador de la I Fira de Turisme Gastronòmic
El cuiner Martín Berasategui és l’ambaixador de la I Fira de Turisme Gastronòmic / Castelló, Ruta de Sabor

El cuiner amb més estreles Michelin d’Espanya, Martín Berasategui, participa com a ambaixador des d’aquest divendres en la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló, Ruta de Sabor, un cap de setmana ple d’activitats per a impulsar la cuina de la província. 

La fira, organitzada per la Diputació de Castelló, compta amb la participació de cuiners i productors de la província, i una programació per a tots els públics per a fomentar el consum de productes locals: cuina en directe, mostres de producte, xarrades o tallers infantils són algunes de les propostes. 

El recinte obrirà les portes a les 10 del matí d’aquest dissabte, i comptarà amb una àmplia zona amb prop de cinquanta casetes comercials dedicades a la venda de producte de tota la província Castelló.

Al migdia, Berasategui assistirà a la inauguració de la fira i podrà conéixer en primera persona tots els productors i establiments que hi exposaran. En la seua estada, el xef aprofitarà per a visitar i posar en valor un territori gastronòmic que coneix a la perfecció des de fa anys, ja que és consumidor habitual dels millors productes de Castelló.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha posat en valor aquesta activitat com ‘‘una gran oportunitat per a donar repercussió a nivell nacional als productors i cuiners castellonencs’’.

Per la seua banda, el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que l’objectiu és que aquesta convocatòria siga ‘‘un pas important en el treball que estem fent des del govern provincial per a consolidar la gastronomia com un recurs clau per a crear noves oportunitats de futur i desenvolupament a la nostra província’’.

Roig també ha destacat l’oportunitat que atorga la I Fira de Turisme Gastronòmic Castelló, Ruta de Sabor als municipis i les empreses turístiques per a donar a conéixer “el seu catàleg d’experiències turístiques vinculades als productes autòctons’’.

Un moment dolç per a la cuina de Castelló

Martín Berasategui, qui va participar aquest divendres en la trobada ‘‘De tardeo amb Martín Berasategui”, ha assegurat que la gastronomia de Castelló viu el seu moment ‘‘més dolç’’ i ha afegit que cal continuar treballant ‘‘amb la mateixa humilitat que quan no ens coneixia ningú’’.

El cuiner donostiarra ha tingut l’oportunitat de compartir impressions amb els cuiners i productors que formen part de Castelló, Ruta de Sabor, amb qui ha compartit la seua admiració per la gastronomia i el producte local: ‘‘sou l’enveja del món en els productes, en el saber fer, en la professionalitat i en la noblesa’’. ‘‘No només ens volen pel que hem sigut capaços de fer fins ara a Castelló, Ruta de Sabor, sinó pel que serem capaços de fer a partir d’ara’’, ha destacat.

El cuiner ha explicat que haver estat triat per a aquest projecte, al qual “era impossible dir que no’’, fa que senta que hagen merescut la pena ‘‘aquests 44 anys de treball, en els quals m’he deixat la vida en l’art gastronòmic i he deixat de fer un muntó de coses per a ser el cuiner que soc’’.

Berasategui considera que Castelló, Ruta del Sabor és ‘‘l’èxit del treball en equip’’. Ha animat així els xicotets productors, ja que “la suma de tots ells és una obra impressionant dels millors productes que hi ha al món’’.

També et pot interessar

stats