Marta Muñoz Escrivá, una jove valenciana amb síndrome de Down, ha rebut la medalla de l'Orde del Mèrit Civil

La jove, que treballa en la orxateria Daniel, ha sigut distingida pel seu exemple de superació per a incorporar-se al mercat laboral

Marta Muñoz, la jove guardonada
Marta Muñoz, la jove guardonada / Fundació Asindown

Marta Muñoz Escrivá és una jove valenciana amb síndrome de Down que treballa en la orxateria Daniel d'Alboraia. Aquest divendres ha rebut la medalla de l'Orde del Mèrit Civil de mans de Felip VI,  pel seu exemple de superació i com a mostra de la vàlua del col·lectiu per a incorporar-se al mercat laboral.

La jove valenciana ha estat guardonada durant un acte celebrat en el Palau Reial de Madrid en el qual Felip VI ha commemorat el seté aniversari del seu regnat i ha  condecorant 24 ciutadans anònims -16 dones i 8 homes- per la tasca exercida durant la pandèmia en sectors com el sanitari, la investigació, l'hostaleria o l'agroalimentari.

Marta Muñoz amb el rei Felip VI
Marta Muñoz amb el rei Felip VI / Fundació Asindown

 Felip VI els ha imposat la medalla de l'Orde del Mèrit Civil per ser persones que, "sempre en silenci i sense protagonismes, serveixen exemplarment la societat". La Fundació Asindown, de la qual Marta és membre, ha destacat en un comunicat “les ganes d'aprendre i de superar-se de Marta en cada situació a la qual s'ha anat enfrontant”, i ha subratllat que és referent de la lluita i la tenacitat que ha de mantenir una persona síndrome de Down per a poder participar de manera activa en la nostra societat.

El rei ha assegurat que després del colp que ha representat la pandèmia, és temps d'actuar amb "gran responsabilitat i sentit del deure" i ha reivindicat els valors democràtics que recull la Constitució com "la millor garantia contra la imposició, l'exclusió o l'enfrontament".

També et pot interessar

stats