El Marroc expulsa violentament una delegació espanyola medicojurídica de l’aeroport d'Al-Aaiun

Una doctora i dues advocades tenien previst visitar l'activista sahrauí Sultana Khaya abans de ser obligades a tornar a Espanya

La delegació relata com ha sigut l'expulsió del Marroc / À Punt NTC

Les autoritats marroquines han expulsat aquest dissabte de l’aeroport ocupat d'Al-Aaiun una delegació formada per les advocades Inés Miranda i Flora Ramos i la doctora Raaboub Mohamed Lamin. Segons ha compartit la destacada activista sahrauí Aminatou Haidar, presidenta de la Instància Sahrauí Contra l'Ocupació Marroquina (Isacom), el grup volia arribar a la ciutat de Bojador, al Sàhara Occidental, per a trobar-se amb la també activista sahrauí Sultana Khaya, que es troba en arrest domiciliari des de fa més de 300 dies.

Elles mateixes han denunciat els fets a través de les xarxes socials, on expliquen que malgrat formar part d'una missió de la qual tenen coneixement les Nacions Unides i el govern espanyol, les autoritats marroquines els han negat l'assistència. "Ens han colpejat, ens han llevat la documentació i ens han forçat a pujar a l'avió de tornada a les Illes Canàries en contra de la nostra voluntat", relaten.

Es tracta d'una nova expulsió de juristes espanyoles als territoris sahrauís ocupats pel Marroc, una pràctica que s'ha estat repetint els últims anys.

També et pot interessar

stats