La marmota Phil pronostica una primavera avançada i amb molta calor

L'animal no ha vist la seua ombra en eixir del seu cau, el que s'interpreta com que l'hivern acabarà prompte

La marmota Phil pronostica una primavera avançada
La marmota Phil pronostica una primavera avançada / Alan Freed / Reuters

Els Estats Units celebren aquest divendres el famós Dia de la Marmota. L'animal, anomenat Phil, ha pronosticat una primavera avançada amb temperatures per damunt de la mitjana durant les pròximes sis setmanes. La tècnica que l'animal utilitza és molt senzilla: ix del seu cau i, si està assolellat, l'animal veu la seua ombra i retorna al seu refugi, el que s'interpreta com que l'hivern encara ha de durar; en canvi, si en eixir està ennuvolat, això vol dir que s'avança la primavera, com ha sigut el cas d'enguany.

La tradició de la marmota procedeix de la celebració cristiana del Dia de les Candeles, que té lloc el 2 de febrer. Eixe dia, els cristians portaven els seus ciris a l'església per a la seua benedicció, ja que consideraven que les seues llars quedarien beneïdes per al que quedara d'hivern.

Hui dia, la tradició ha evolucionat. La localitat de Punxsutawney, a Pensilvània, organitza tot un festival al voltant d'aquest esdeveniment, que atrau milers d'assistents. Damunt d'un escenari, s'ofereix un espectacle de ball i música, focs d'artifici i on es mostra la marmota en qüestió perquè tot el món li aplaudisca. La febra per aquesta cita és tan gran que fins i tot el governador Josh Shapiro ha designat Phil meteoròleg oficial de l'estat de Pensilvània.

Aquesta és només la quarta vegada des de 2014 que Phil no veu la seua ombra. Només ha pronosticat un començament de primavera més prompte de l'habitual 21 vegades des de 1887, segons ha informat el diari local The Philadelphia Inquirer.

També et pot interessar

stats