Marlaska valora la “fermesa” del rei Felip VI, però creu que s’ha de conéixer l’origen de la fortuna de son pare

Compromís valora amb altres partits presentar una nova comissió d'investigació en el Congrés sobre el rei emèrit Joan Carles.

El rei Felipe VI i el rei emèrit Joan Carles I, en una imatge d'arxiu
El rei Felipe VI i el rei emèrit Joan Carles I, en una imatge d'arxiu / Paco Campos (Efe)

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que la decisió del rei Felip VI de renunciar a l’herència de son pare i retirar-li l’assignació dels pressupostos generals de l’Estat “és una declaració de confiança en les institucions” per la seua “transcendència i fermesa”.

Però Marlaska ha defés que els espanyols han de conéixer l’origen de la suposada fortuna de Joan Carles I. “Aquest país”, ha dit, “necessita saber perquè és un país transparent que necessita seguir confiant en les seues institucions”.

El ministre de l’Interior recorda que ja està investigant-se en els jutjats el cas de les dues fundacions vinculades amb el rei emèrit i ha instat a deixar instruir el cas per a conéixer “la veritat judicial”.

Des de Compromís i Unides Podem recorden que la mesa del Congrés va rebutjar una comissió d’investigació sobre les finances del rei emèrit. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha confirmat que el partit valencià valora, juntament amb les altres formacions polítiques que s'hi sumaren a eixa comissió parlamentària, presentar-ne una nova. En un tuit, Baldoví s’ha dirigit directament al PSOE, al Partit Popular, a Ciutadans i a Vox i els ha preguntat si “seguixen pensant que no s’ha d’investigar”. Unides Podem creu que el rei Felip sisé està assumint que la fortuna de son pare “no és legítima”.

Des del Partit Popular, Pablo Casado, a través de Twitter ha dit que dona suport a les decisions de Felip VI i a la seua exemplaritat i ha expresat la màxima lleialtat del PP a la corona, mentre que en Vox, respecten i aplaudeixen el comunicat de la Casa el Rei.

També et pot interessar

stats