Marlaska reconeix que els CIE no compleixen amb els drets humans

El ministre ha indicat que el govern espanyol està duent a terme mesures de millora del règim de funcionament.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dimecres en el Congrés dels Diputats
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dimecres en el Congrés dels Diputats / @Congreso_Es (Twitter)

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha reconegut que els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) espanyols no compleixen els Drets Humans i ha assegurat que el seu departament treballa en la seua reforma per a aconseguir-lo.

"Quan arribem al govern ens trobem centres d'internament obsolets, amb un funcionament inadequat, on no es tenien en consideració els principis que constatava el Defensor del Poble i també els organismes internacionals sobre el seu funcionament", ha dit el ministre 

Davant aquesta situació, segons ha explicat, el govern espanyol està duent a terme mesures de millora del règim de funcionament per a aconseguir "uns CIE compatibles amb els drets humans".

ERC demana tancar els CIE

"Veiem que la posició política del govern no és tancar els CIE", ha lamentat Maria Carvalho (ERC). A més, ha qualificat els centres com a "presons administratives per a immigrants en situació irregular" i ha acusat l'Executiu de realitzar "batudes per perfil ètnic" per a expulsar als migrants o portar-los emmanillats i custodiats en vols comercials, entre altres pràctiques.

Grande-Marlaska ha negat totes aquestes acusacions. El responsable d'Interior ha assenyalat que l'executiu no fa "llavat de cara" sinó que "aplica els drets humans" i ha apuntat que, quan es fa una expulsió "es fa d'acord amb un expedient administratiu" i de manera "judicialitzada".

També et pot interessar

stats