Marisa Gracia nega la seua responsabilitat en l'accident de metro on van morir 43 persones

L'exgerent de FGV ha declarat als jutjats de València com a investigada per l'accident del metro de juliol del 2006.

Marisa Gracia, exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat i investigada en la causa de l'accident de metro
Marisa Gracia, exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat i investigada en la causa de l'accident de metro / Europa Press

L'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Marisa Gracia,  ha declarat com a investigada per l'accident del metro de València de juliol del 2006 en què van morir 43 persones i 47 van resultar ferides. La compareixença de Gracia ha sigut breu i només ha contestat les preguntes de la seua advocada i de la jutgessa, però no les de l'acusació, que ha demanat més diligències.  L'exgerent ha negat que tinguera responsabilitat en l'accident i ha declarat que no va conéixer mai cap anomalia en la revolta on es va produir l'accident. 

Durant la sessió també ha declarat com a testimoni, i a petició dels huit  investigats en el cas, un tècnic ferroviari de la línia 1 que ha afirmat que no va saber mai que hi haguera alguna incidència en esta línia. 

El jutjat va reprendre la investigació per orde de l'Audiència de València, que va decidir reobrir la causa de l'accident del metro que ja havia arxivat tres vegades la jutgessa del cas, Nieves Molina. L'Audiència va ordenar la reobertura del cas el passat més de febrer, perquè veia indicis de criminalitat en els huit investigats per no haver previst riscos en la línia 1 del metro. En principi, la jutgessa Nieves Molina té previst concloure la instrucció al juliol.

També et pot interessar

stats