La Marina de València es converteix en el centre de computació de l’ONU a escala mundial

L’espai acollirà més de 100 professionals i promourà intel·ligència artificial, la robòtica i la ciberseguretat, entre altres

Imatge d'Innsomnia a La Marina de València
Imatge d'Innsomnia a La Marina de València

El centre de computació de l'ONU (Unicc, per les sigles en anglés) ha triat la seu d’Innsomnia, a la Marina de València, per a situar al seu equip d'excel·lència tecnològica.

L’espai, que en la seua primera fase acollirà un centenar de professionals, promourà la innovació en obert i apostarà per la intel·ligència artificial, la robòtica, la ciberseguretat, les tecnologies energètiques i ambientals, la seguretat alimentària i la de la salut, per a proveir a la resta d'organitzacions de l'ONU, com l’OMS, la Unesco o l’Unicef.

Gràcies a un acord entre les dues entitats, València s’uneix a les altres seus que l’Unicc té al món: Nova York, Ginebra, Bríndisi, Roma i Quart de Poblet. La capital valenciana s’ha imposat a altres candidatures estrangeres, es converteix en el principal centre d'innovació de l'ONU en l'àmbit mundial i amplia la presència que ja tenia a l’Horta Sud. La nova ubicació és una decisió de l'organització per a relacionar-se amb les startups, universitats, científics i empreses tecnològiques.

També et pot interessar

stats