La Marina Alta i la Safor, les comarques amb més incidència del coronavirus

L'augment poblacional relacionat amb l'època estival podria ser una de les causes.

Incidència de la Covid-19 en els últims quinze dies
Incidència de la Covid-19 en els últims quinze dies / À Punt NTC

Les comarques de la Marina Alta i la Safor són, des de fa dues setmanes, les que més incidència del coronavirus tenen. Els 50 quilòmetres de litoral que hi ha entre Gandia i Xàbia són, ara mateix, la zona amb més presència del virus. Entre les principals causes es podria destacar el gran augment poblacional relacionat amb la temporada estival.

En xifres absolutes, les ciutats de València i Alacant encapçalen l'últim rànquing municipal de positius per coronavirus. Però el cas de Dénia, en tercer lloc, és molt més significatiu si atenem a la població. A la capital de la Marina Alta la incidència acumulada de la malaltia, és a dir, la xifra de contagis per cada 100.000 habitants, multiplica per quatre la mitjana de la Comunitat Valenciana, segons les últimes dades de la Conselleria. Des del consistori, asseguren que les xifres de contagis són tan altes perquè es comparen amb la població censada i no amb la real de les últimes dues setmanes.

D'altra banda, Xàbia, Gandia i Oliva també superen la mitjana d'incidència del virus de la Comunitat Valenciana. De fet, la doblen. Són totes poblacions turístiques que, de la mateixa manera que Dénia, registren gran mobilitat durant l'estiu.

La Conselleria de Sanitat ha demanat als municipis més afectats mesures que ajuden a contindre els contagis per a evitar així restriccions més dures. La majoria dels brots tenen un origen social o familiar.

També et pot interessar

stats